Castelul Bethen din Criș

O comoara ascunsa!

Astăzi voi explora o bijuterie arhitecturală ascunsă în inima Transilvaniei: Castelul Bethlen din Criș. Acest castel impresionant este un loc încărcat de istorie și frumusețe, care merită cu siguranță să fie descoperit.

Situat în comuna Criș, Mureș, Castelul Bethlen se remarcă prin arhitectura sa distinctivă și atmosfera sa fermecătoare. Construit în secolul al XVII-lea, castelul a fost inițial o fortăreață medievală, iar apoi a fost transformat într-un conac nobiliar în secolul al XVIII-lea. În prezent, acesta servește ca muzeu și atrage vizitatori din toate colțurile lumii.

Odată ce pășiți în curtea interioară a castelului, veți fi întâmpinați de o atmosferă plină de mister și eleganță. Arhitectura barocă a clădirii se remarcă prin detaliile sale intricate și prin elementele decorative fine. Grădina în stil francez, care înconjoară castelul, adaugă un farmec suplimentar întregii experiențe.

Ghidul local vă va povesti despre istoria fascinantă a castelului și a familiei Bethlen, oferindu-vă informații interesante și anecdote captivante.

Un alt aspect remarcabil al Castelului Bethlen este legătura sa strânsă cu cultura și tradițiile locale.

Pentru cei care doresc să se bucure de liniștea și frumusețea naturii, Castelul Bethlen este locația perfecta!

În concluzie, vizitarea Castelului Bethlen din Criș este o experiență memorabilă, care vă va transporta într-o epocă îndepărtată și vă va dezvălui frumusețea și bogăția patrimoniului cultural românesc. Indiferent dacă sunteți pasionați de istorie, artă sau pur și simplu doriți să vă bucurați de o atmosferă plină de farmec, acest castel este cu siguranță un loc pe care nu trebuie să-l ratați în călătoria dumneavoastră prin Transilvania.

Domnul care ne-a întâmpinat si ne-a încântat cu povesti despre aceasta lume de basm ne-a întrebat cum de am am aflat de Castelul Bethel pentru ca nu multa lumea știe de el, iar eu i-am promis ca voi povesti tuturor despre el, așadar dacă aveți drum între Mureș si Sighișoara opriți-va sa pătrundeți in alta lume-Castelul Bethlen. Sa nu uit, aici au fost filmate scene pentru mai multe filme românești si nu numai, dar asta va va povesti ghidul de la Castelul Bethlen.

#casteluldincris #castelulbethlen #istorie #arhitectura #Transilvania

Publicat de Hai hui cu aparatul la gat

Doar eu si pasiunea mea pentru fotografie,hoinarind cu accesoriul meu preferat-aparatul foto!

Lasă un comentariu